dissabte, 5 de juny del 2021

LES ESTUNES DE BANYOLES

Hola, famílies!

Com sabeu, dilluns 31 de maig vam anar d'excursió al bosc de les Estunes de Banyoles. El viatge en autobús no es va fer gens llarg, ja que teníem moltes ganes d'arribar i descobrir la màgia d'aquest lloc tan misteriós. Després d'esmorzar a la casa de colònies El Vilà, vam anar passejant fins a les Estunes. Allà, en un bosc on només s'hi podia escoltar el silenci, ens va venir a visitar una goja. Mireu-la!!!


Aquesta fada ens va explicar que les goges viuen entre les esquerdes de les roques. Aquestes esquerdes, són l'entrada als seus palaus on s'hi amaguen de la gent. En aquestes coves/palaus hi fan grans festes i per protegir-se dels xafarders, teixeixen unes xarxes molt fines i impenetrables que pengen en l’entrada de les seves coves: els que, malgrat tot, aconsegueixen entrar, no podran sortir-ne mai més. També ens va explicar que  a vegades, de nit, les Goges s’acosten a l’estany per ballar i jugar prop de l’aigua. Com no volen ser vistes de cap manera, qui li les troba queda “engojat“, és a dir, pres, encantat, per la qual cosa no es pot moure ni reaccionar durant molt temps.

Després de creuar l'estuna vam anar a dinar al Parc de la Draga on vam poder gaudir de l'estany de Banyoles i de tots els animalons que hi viuen. 



Finalment, quan vam arribar a l'escola, vam menjar un bon grapat de cireres!!!!! 





Si voleu veure més fotos només heu de fer clic



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada