dissabte, 5 de desembre del 2020

EL PROJECTE DE LES FORMIGUES

El punt de partida d'aquest projecte sorgeix del nostre propi interès: un dia, tot jugant en el pati, ens vam adonar que estava ple de formigues! I no vam poder evitar observar-les i fer-nos preguntes sobre elles. 

Comencem aquest projecte explicant una mica el que ja sabem sobre elles, però també demanant coses que en volem saber. Aquest projecte l'estem construint a través de l'observació, l'experimentació, el joc i, el treball autònom que anem fent des de casa i, que després, compartim a l'aula. 

Aquí teniu un petit recull del que hem anat fent... 

Un dia, vam anar al pati a buscar formigues per poder-les observar. També els hi vam donar una mica de menjar que ens havia sobrat de l'hora d'esmorzar. Ens vam passar una bona estona mirant i comprovant què feien! Si voleu veure diferents moments d'aquell dia, feu clic a la foto!


Aprofitant que a l'escola ens han deixat un microscopi digital, hem observat de molt de prop aquests insectes tan fascinants. D'aquesta manera, podem acabar-nos d'assegurar el que ja hem anat aprenent, que són animalons formats per un cap, un tòrax, un abdomen, que tenen 6 potes i 2 antenes. 




També vam muntar un formiguer a la classe per comprovar com hi viuen i com fan les galeries.





 Anem aprenent molt sobre les formigues!! Aquest projecte va agafant forma i ens ho estem passant molt bé aprenent!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada